Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ulkomaalaisen kanssa naimisiin

Lisätty 23.02.2014

Ulkomaalaisten kanssa solmitut avioliitot yleistyvät Suomessa

Moni suomalainen menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Ulkomaalaisten kanssa solmivat avioliittoja sekä miehet että naiset. Noin 50 000 suomalaista on naimisissa ulkomaalaisen kanssa. Suomalaiset solmivat ulkomaalaisten kanssa vuosittain noin 1500 uutta avioliittoa. Suomalaisten miesten ulkomaalainen puoliso löytyy usein Thaimaasta tai Venäjältä. Suomalaiset naiset solmivat liittoja paljon turkkilaisten, brittiläisten ja ruotsalaisten kanssa.

Netin käyttö on lisännyt ulkomaalaisten kanssa solmittujen avioliittojen määrää

Kansainvälisten avioliittojen yleistyminen selittyy suomalaisten ja muun maailman väestön lisääntyneillä kohtaamisilla. Erityisesti netin jatkuvasti kasvava käyttö on tuonut maailman ihmisiä lähemmäs toisiaan. Suomalaiset myös matkustavat, työskentelevät ulkomailla ja ovat opiskelijavaihdossa enemmän kuin ennen.

Netin olemassaolo on helpottanut yhteydenpitoa ulkomailla tavattuihin ystäviin. Ilman nettiä ja sen mahdollistamaa yhteydenpitoa moni ulkomailla tapahtunut romanttinen kohtaaminen olisi saattanut unohtua kotiin paluun jälkeen.

Moni suomalainen on myös tavannut puolisonsa internetin kansainvälisten deittisivustojen kautta. Ei ole ollenkaan tavatonta, että ensin tutustutaan netin kautta mielenkiintoiseen henkilöön, jota sitten lähdetään tapaamaan ulkomaille. Kansainvälisiltä deittisivustoilta löytyy paljon ulkomaalaisia naisia ja miehiä, jotka etsivät erityisesti suomalaista puolisoa.

 

Ulkomaalainen puoliso löytyy usein lomakohteesta

Kirjoituksen alussa mainittiin suomalaisten miesten ulkomaalaisen puolison tulevan usein Thaimaasta ja suomalaisten naisten Turkista. Näiden kahden maan suuri osuus selittyy mitä todennäköisimmin matkustelulla. Thaimaa ja Turkki ovat molemmat suomalaisten keskuudessa suosittuja lomakohteita.

On hyvin tavallista, että loman aikana tapahtuu romanttisia kohtaamisia, joiden jälkeen parit vaihtavat sähköpostiosoitteita sekä puhelinnumeroita ja sopivat uudesta tapaamisesta. Tällöin romanttisissa merkeissä kohdannut pariskunta pitää yhteyttä toisiinsa suomalaisen osapuolen kotiinpaluun jälkeen ja he alkavat tavallisesti suunnittelemaan uutta tapaamista ja ulkomaalaisen osapuolen mahdollista vierailua Suomeen tai suomalaisen uutta matkaa ulkomaille.

 

Kansainväliset kohtaamiset lisääntyvät myös kotimaassa

Suomalaiset kohtaavat ulkomaalaistaustaisia kumppaneitaan myös Suomen rajojen sisällä. Suomeen muuttaneiden ulkomaalaisten määrä on kasvanut ja tämän takia on luonnollista, että suomalaiset kohtaavat entistä enemmän ulkomaalaisia myös kotisuomessa. Monet Suomessa asuvat ulkomaalaiset ovat kiinnostuneita tapaamaan suomalaisia. Netin kansainvälisiltä deittipalstoilta löytyy paljon Suomessa asuvia ulkomaalaisia, jotka etsivät suomalaista puolisoa.

 

Kansainvälinen parisuhde on haaste, mutta antaa varmasti paljon iloa

Ulkomaalaisen kanssa seurustelu sisältää omia haasteitaan, varsinkin jos puolisot asuvat eri maissa. Avioliiton solmiminen on usein ainoa mahdollisuus aloittaa yhteinen elämä samassa maassa. Ulkomaalaisen kanssa naimisiin meno sisältää myös paljon viranomaisten asettamia haasteita. Näistä haasteista on kerrottu Kansainvälinen Avioliitto kappaleessa ja Kutsukirje osiossa.

Kun näistä haasteista on selvitty ja yhteinen elämä voi varsinaisesti alkaa, on kansainvälisessä avioliitossa eläminen jännittävää ja mielenkiintoista, sillä puolisot voivat oppia toisiltaan uutta jatkuvasti.

Myös lapset oppivat kansainvälisessä perheessä kansainvälisyyttä ja suvaitsevaisuutta. Kansainvälisten perheiden lapset puhuvat usein sujuvasti useita kieliä. Lapselle onkin ehdoton etu saada kotoa syntymälahjaksi kaksi tai jopa useampia äidinkieliä.

 

Voit tutustua pohdintaan kannattaako ulkomaalaisen kanssa mennä naimisiin seuraavasta kappaleesta.

 

Haluatko tavata suomalaista puolisoa etsiviä ulkomaalaisia turvallisesti ja luotettavasti?

Jos olet kiinnostunut kansainvälisestä deittailusta, kannattaa seurata Asumaan Suomeen sivustoa.

Asumaan Suomeen sivustolla on listattuna turvalliset ja luotettavat kansainväliset deittisivustot. Siirry tästä linkistä katsomaan kaikki Asumaan Suomeen sivuston suosittelemat turvalliset ja luotettavat kansainväliset deittisivustot

 

 

Tilastojen lähde: migrationinstitute.fi

OLE MUKANA MIESASIA