Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seurustelu ulkomaalaisen kanssa

Lisätty 10.03.2014

Ennen avioliiton solmimista puolisoiden kannattaa tutustua toisiinsa hyvin

Suomalaiset solmivat ulkomaalaisten kanssa avioliiton usein lyhyen seurusteluajan jälkeen. Monet ulkomaalaisen kanssa avioliiton solmineet suomalaiset ovat tavanneet kumppaninsa vain muutamia kertoja ennen naimisiin menoa ja yhteen muuttamista. Hyvin moni epäonnistunut parisuhde ja avioero olisi ehkä voitu välttää, jos puolisot olisivat tutustuneet toisiinsa riittävän hyvin ennen avioliiton solmimista. Tämä kirjoitus on tehty, jotta useammat unelmat toteutuisivat ja avioliitot olisivat onnellisempia.   

Seurusteluaikana on hyvä viettää mahdollisimman paljon aikaa yhdessä

Monet suomalaiset tapaavat kumppanin ulkomailla. Kahdessa eri maassa asuvan ihmisen seurustelu ei ole helppoa, sillä välimatka vaikeuttaa tapaamisia. Tästä syystä monet kiirehtivät naimisiin, sillä naimisiin meneminen auttaa oleskeluluvan saamisessa. Tällä tavalla naimisiin meneminen mahdollistaa puolisoiden yhteisen elämän aloittamisen. Tästä linkistä pääset kirjoitukseen, jossa kerrotaan miten mennään naimisiin ulkomaalaisen kanssa

Joka vuosi sadat suomalaiset tapaavat ulkomaalaisen kumppanin ja elävät onnellisesti toisiaan rakastaen yhdessä. Onnellisen avioliiton salaisuus on usein siinä, että tuntee puolisonsa kunnolla. Avioliiton aikana on toki mahdollista tutustua puolisoonsa ja usein puolisot oppivatkin toisiltaan uusia asioita koko yhteisen elämänsä ajan. On kuitenkin sanomattakin selvää, että on olemassa sellaisia asioita, jotka mielellään tietäisi puolisostaan ennen avioliiton solmimista.

 

Jos jokin epäilyttää, kannattaa asioista ottaa selvää 

Usein ympärillä olevien ihmisten perusoletus on, että ulkomaalaisen kanssa seurustelevaa huijataan jollain tavalla. Hyvin yleistä on, että epäilevä ympäristö tartuttaa epäilyksen ilmapiirin ja seurustelusuhdetta alkaa varjostamaan pelko huijatuksi tulemisesta. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että suurin osa suhteista perustuu aidolle rakkaudelle ja huijatuksi tuleminen on todellisuudessa harvinaista.

Huijauksia kuitenkin joskus tapahtuu ja niistä on hyvä olla tietoinen. Pääsääntönä voidaan todeta, että jos jokin asia epäilyttää, kannattaa asia selvittää, jottei asia jää vaivaamaan.

 

Miten saan aidon ja rakkaudelle perustuvan suhteen?

Tärkeintä on oppia tuntemaan tuleva aviopuoliso hyvin ennen avioliiton solmimista. Mikäli puolisot asuvat eri maissa ja fyysisiä tapaamisia on vaikea järjestää, on suositeltavaa kommunikoida kumppaninsa kanssa paljon esimerkiksi sähköpostin välityksellä, pikaviestittelemällä (WhatsApp, Face Book Instant Msg) tai puheluja soittamalla.

Videopuhelujen soittaminen on erittäin suositeltavaa. Videopuheluja soittamalla on mahdollista nähdä kenen kanssa tosiasiassa kommunikoi. Internetin aikakaudella kommunikoinnista ulkomaille on tullut halvempaa ja helpompaa. Esimerkiksi Microsoftin omistaman Skypen ja Googlen plus palvelun kautta on mahdollista soittaa videopuheluja kiinteän laajakaistan kautta tai vain datasiirron hinnalla.

Ulkomaalaisen kanssa seurusteltaessa on hyvä olla tietoinen kulttuurieroista. On hyvä ottaa selvää kumppaninsa kulttuurista ja hänen odotuksistaan parisuhteesta ja avioliitosta. Olisi hyvä, jos vain mahdollista, viettää kumppaninsa kanssa mahdollisimman paljon aikaa fyysisesti yhdessä selvittääkseen hänen odotuksiaan ja tapojaan.

Kultturin tuntemuksen lisäksi kannattaa opetella tuntemaan hyvin kumppaninsa ystävät ja sukulaiset. Joissain kulttuureissa ystävät ja perhe voivat olla tärkeämpiä ja läheisempiä, mihin suomalainen on tottunut. Voidaankin leikkisästi todeta, että joissain kulttuureissa, kun mennään naimisiin, niin mennään naimisiin myös puolison ystävien ja perheen kanssa.

Tärkeää Huomioida: Joissain kulttuureissa saattaa olla perinteenä antaa rahaa lahjaksi avioliiton solmimisen yhteydessä. Tällaiseen tapaan on hyvä suhtautua hieman varauksella. Pääsääntöisesti avioliiton solmimisesta ei tulisi joutua maksamaan puolisolle, puolison perheelle tai ystäville. Jos kuitenkin avioliiton solmimisen yhteydessä pyydetään rahaa lahjaksi, on hyvä selvittää, millaisia summia kulttuurissa yleensä maksetaan ja onko rahan lahjoittaminen ylipäätään normaali käytäntö. Suomen ulkomailla sijaitsevat lähetystöt auttavat ja neuvovat suomalaisia ulkomailla.

 

Haluatko tavata suomalaista puolisoa etsiviä ulkomaalaisia turvallisesti ja luotettavasti?

Tutustu turvallisiin ja luotettaviin deittiyhteisöihin valitsemalla parhaiten mieltymyksiäsi vastaava yhteisö sivustoltamme. Tästä linkistä pääset katsomaan kaikki Asumaan Suomeen sivuston suosittelemat turvalliset ja luotettavat kansainväliset deittisivustot.

OLE MUKANA MIESASIA