Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Naimisiin filippiiniläisen naisen kanssa

Lisätty 11.12.2018

Julkaistu alunperin 17.5.2016.

11.12.2018 lisätty sisällysluettelo ja päivitetty parisuhdetta etsiviä filippiiniläisiä naisia osio

Tämä kirjoitus kertoo filippiiniläisistä naisista sekä siitä, miten solmitaan avioliitto filippiiniläisen naisen kanssa

Luotettavan kumppanin ja vakitusen parisuhteen löytäminen on joskus hankalaa. Entistä hankalammaksi rakkauden löytämisen tekee se, jos edellyttää puolisoltaan tiettyjä kriteereitä, kuten; kauneutta, vastarakkautta, pyyteetöntä huolenpitoa ja kunnioitusta. Eikä olekaan mitään syytä, miksei näitä asioita pitäisi puolisoltaan edellyttää. Tästä syystä monet suomalaiset miehet ovatkin menneet naimisiin filippiiniläisen naisen kanssa, sillä filippiiniläiset naiset ovat kauniita, arvostavat ja kunnioittavat suomalaista miestä sekä rakastavat puolisoaan pyyteettömästi.

 

Sisältö:

 

Yhä useammat suomalaiset miehet avioituvat aasialaisen naisen kanssa

Monet suomalaiset miehet ovat havainneet, että aasialaisilla naisilla on monia sellaisia ominaisuuksia, joita suomalaiset miehet arvostavat, mutta joita nykyään on vaikea suomalaisista naisista löytää. Suurin osa suomalaisten miesten aasialaisten naisten kanssa solmimista avioliitoista solmitaan filippiiniläisten ja thaimaalaisten naisten kanssa.

Filippiiniläiset naiset (kuten myös thaimaalaiset naiset) ovat tunnettuja kauneudestaan, vaatimattomuudestaan ja perhekeskeisyydestään. Tämän lisäksi filippiiniläiset naiset (kuten myös thaimaalaiset naiset) ovat onnellisia vakituisessa parisuhteessa ja haluavat elää rakkauteen perustuvassa tasa-arvoisessa avioliitossa. Nämä ovat juuri niitä ominaisuuksia, joita suomalaiset miehet ja miehet yleisesti naisilta kaipaavat.

Filippiiniläiset naiset kuitenkin eroavat muutamilta osiltaan thaimaalaisista ja muista aasialaisista naisista. Nämä eroavaisuudet saattavat olla suomalaisen miehen näkökulmasta seurustelua ja kanssakäymistä, kuin myös parisuhteessa elämistä helpottavia asioita. Myös filippiiniläisen naisen näkökulmasta katsottuna nämä ominaisuudet sovitettuna yhteen suomalaisen miehen ja kulttuurin kanssa ovat suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumista ja vuorovaikutusta tukevia asioita.

 

Miksi filippiiniläiset naiset yleisesti ottaen sopeutuvat hyvin Suomeen ja suomalaiseen elämään

Filippiiniläiset naiset sopeutuvat yleisesti ottaen hyvin Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin. Filippiiniläiset naiset kotoutuvat yleensä nopeasti ja moni suomalaisen miehen kanssa naimisiin mennyt flippiiniläinen nainen työllistyy eikä ole sosiaalituista tai puolisostaan taloudellisesti riippuvainen. Näistä syistä jokaisen vakavaa parisuhdetta tai erityisesti aasialaista puolisoa etsivän suomalaisen miehen tulisi antaa filippiiniläisille naisille mahdollisuus tutustua häneen. Tällöin molemmat saattaisivat huomata, kuinka hyvin he sopivat yhteen.

Toisin kuin muualla Aasiassa, Filippiineillä valtauskonto on kristinusko ja filippiiniläinen kulttuuri pohjautuu vahvasti kristillisiin arvoihin, joka on perua Espanjan siirtomaa-ajalta. Suomalainen kulttuuri pohjautuu myös kristillisiin arvoihin, ja vaikka nykyihmiset Suomessa tai Filippiineillä eivät olisikaan kovin uskonnollisia, näkyy kristillinen arvopohja kuitenkin molempien maiden lainsäädännössä ja perhekäsityksessä. Juuri tämän yhteisen kulttuuripohjan ansiosta suomalaiset miehet ja filippiiniläiset naiset kykenevät ymmärtämään toistensa toimintaa ja filippiiniläisten naisten on helpompi kotoutua Suomeen.

Mainittavan arvoista on myös, että Filippiineiltä löytyy suuri määrä todella uskonnollisia ja kristillisiä perhearvoja kunnioittavia naisia. Joten uskonnollista ja kristillisiä arvoja kunnioittavaa puolisoa etsivien kannattaa ehdottomasti suunnata Filippiineille. Kuitenkin suurin osa filippiiniläisistä naisista viettää kohtuullisen maallista elämää, johon perinteet ja juhlapyhät ovat sovitettuja luonnolliseksi osaksi joka päiväistä elämää. Aivan kuten Suomessakin.

Filippiineillä yksi virallisista kielistä espanjan ja tagalogin kielten lisäksi on englanti. Suurin osa suomalaisista miehistä puhuu englantia tai ainakin ymmärtää englannin kielisiä lauseita. Onpa moni suomalainen mies oppinut puhumaan sujuvaakin englantia harjoittelemalla filippiiniläisten naisten kanssa, jotka yleisesti ottaen puhuvat hyvin englantia. Filippiiniläisten naisten hyvä englannin kielen taito helpottaa seurustelua ja deittailua sekä kaikkea kanssakäymistä suomalaisen miehen kanssa.

Filippineillä on myös käytössä latinalaiset aakkoset, eli samat kirjaimet kuin Suomessakin. Tästä syystä filippiiniläiset naiset oppivat tarvittaessa suomen kielen yleensä nopeasti ja tehokkaasti. Suomen kielen oppiminen on tärkeää kotoutumisen kannalta.

Filippiiniläiset naiset ovat työtätekeviä, vaatimattomia ja pienistä asioista onnelliseksi tulevia. Aivan kuten suomalaiset miehetkin. Tämän lisäksi suomalaisia miehiä ja filippiiniläisiä naisia yhdistää halu huolehtia asioistaan hyvin ja tulla hyväksytyksi sellaisena ihmisenä kuin on. Toisin kuin suomalaiset naiset, filippiiniläiset naiset eivät pidä niin sanotuista pahoista pojista tai renttu-miehistä, vaan arvostavat asioistaan huolehtivia kunnon miehiä. Tämä onkin valtava ilouutinen kaikille rakkautta ja parisuhdetta etsiville asioistaan huolehtiville suomalaisille kunnon miehille.

 

Avioliiton solmiminen filippiiniläisen naisen kanssa

Tässä kappaleessa kerrotaan, miten mennään naimisiin filippiiniläisen naisen kanssa filippiineillä.

Jos haluat tietoa avioliiton solmimisesta Suomessa asuvan filippiiniläisen naisen kanssa Suomessa, sinun kannattaa lukea tämän sivuston kirjoitus kansainvälisen avioliiton solmimisesta Suomessa ja hakeutua tämän jälkeen yhdessä puolisosi kanssa asuinpaikkakuntasi maistraattiin.

Tässä kappaleessa olevat ohjeet on koottu Filippiinien Helsingin konsulaatin, Suomen ulkoasiainministeriön ja Suomi-Filippiinit seuran julkaisuista 17.5.2016. Tässä kappaleessa olevien ohjeiden avulla saat käsityksen siitä, mitä kaikkea on hyvä ottaa huomioon avioituessa filippiineillä filippiiniläisen naisen kanssa. Tarkista aina ennen avioitumista ajantasaiset tiedot viranomaislähteistä.

Filippiineillä filippiiniläisen kanssa naimisiin mennäkseen suomalainen tarvitsee Suomesta mukaansa ensinnäkin esteettömyystodistuksen avioliittoa varten. Estettömyystodistus tulee olla englannin kielinen Certificate of no impediment to marriage (lyhenne CENOMAR) tai suomen kielisenä virallisesti käännetty englannin kielelle. Lue täältä virallisesta käännöksestä.

Esteettömyystodistuksen saat maistraatin väestörekisteritoimistosta ja sen saa englannin kielisenä pyydettäessä. Esteettömyystodistus on kansainvälisen käytännön mukaan voimassa 6 kuukautta antopäivästä lukien.

Esteettömyystodistus tulee legalisoida eli vahvistaa ensiksi Suomen ulkoasianministeriössä ja tämän jälkeen Filippiinien Helsingin konsulaatissa.

Toiseksi filippiineillä naimisiin mennäkseen suomalainen tarvitsee mukaansa myös englannin kielisen tai virallisesti käännetyn virkatodistuksen, jonka saa maistraatista niin ikään englannin kielisenä pyydettäessä. Virkatodistus on myös vahvistettava ulkoasiainministeriössä ja konsulaatissa.

Jos olet ollut aikaisemmin aviossa, tarvitset myös todistuksen avioerosta tai edellisen puolison kuolemasta. Näitä saatetaan Filippiineillä kysyä, vaikka kyseiset asiat käyvätkin ilmi virkatodistuksesta. Nämä todistukset saat myös maistraatista ja ne tulee niin ikään olla englanninkielisenä ja vahvistettuna.

Lisäksi 18-21 vuotiaat tarvitsevat Filippiineillä vanhempien kirjallisen luvan avioitumiseen ja 22-25 vuotiaan on todistettava kirjallisesti saaneensa vanhemmiltaan ohjeita avioliittoa varten. Nämä koskevat myös suomalaisia, jotka aikovat solmia avioliiton Filippiineillä. Näitä lupia tai ohjeita ei tarvitse vahvistaa. Mutta ne olisi hyvä olla esittää englanniksi.

Asiakirjoja vahvistettaessa mukaan tulee liittää myös kopio suomalaisen osapuolen passista sekä filippiiniläisen puolison passista ja syntymätodistuksesta.

Mukaan Filippinien Helsingin konsulaattiin kannattaa myös liittää samalla kerralla oma alkuperäinen voimassaoleva passi ja viisumihakemus, jos tarvitset viisumin Filippiineille.

Papereiden legalisointi eli vahvistaminen tehdään käytännössä seuraavalla tavalla:

Papereille hankitaan ensiksi Suomen viranomaisten vahvistus. Vahvistus on viranomaisen leima. Paperit viedään siis leimattavaksi Suomen ulkoasiainministeriöön. Paperit voi myös lähettää postissa. Tällöin sinun tulee maksaa palvelumaksu UM:n tilille ja liittää mukaan kuitti maksusta. Asiakirjat palautetaan sinulle postiennakolla. Mikäli viet asiakirjat UM:öön itse, on muistettava että palvelumaksun voi maksaa vain pankki- tai luottokortilla. UM ei ota vastaan käteistä.

Tämän jälkeen asiakirjoille hankitaan Filippiinien viranomaisten vahvistus. Tämä tapahtuu Filippiinien Helsingin konsulaatissa. Kaikki samat asiakirjat, jotka leimattiin UM:ssä tulee toimittaa vahvistettavaksi myös Filippiinien Helsingin konsulaattiin. Tämän lisäksi konsulaattiin tulee toimittaa kopiot kaikista alkuperäisistä asiakirjoista. Konsulaattiin voi lähettää asiakirjat postitse tai mennä käymään. Konsulaatin palvelumaksut voi maksaa tilisiirrolla tai kortilla paikanpäällä. Muista liittää tai ottaa mukaan kuitit palvelumaksuista. Lue tästä Filippiinien Helsingin kunniapääkonsulaatin ohje asiakirjojen vahvistamisesta.

Kun Suomen viranomaisten antamat asiakirjat on vahvistettu, niin ne ovat valmiita Filippiineillä käyttöä varten. Eli on siis aika matkustaa Filippiineille ja aloittaa avioiliittoprosessi Filippiineillä.

Filippiinien viranomaiset vaativat jokaiselta filippiiniläisen kanssa naimisiin haluavalta ei-filippiiniläiseltä todistuksen oikeudesta mennä avioon, joka on nimeltään Certificate of Legal Capacity to Contract Marriage (virallinen lyhenne: LCM).

LCM todistus haetaan Suomen Filippiinien konsulaatista, joka on Norjan suurlähetystön yhteydessä Manilassa. LCM todistusta haettaessa otetaan mukaan kaikki Suomessa vahvistetut avioliittoa varten saadut Suomen viranomaisten antamat asiakirjat.

Kun LCM on kunnossa, tekevät puolisot  yhdessä anomuksen avioliittolupaa varten, joka on nimeltään Application for Marriage License. Avioliittolupaa haetaan paikalliselta siviilirekisterin pitäjältä, joka on nimeltään Local Civil Registrar ja lyhennetään virallisesti LCR.

Aviliittolupaa haetaan sen kaupungin tai kunnan viranomaiselta, jossa filippiiniläinen morsian on kirjoilla.

Application for marriage license hakemukseen suomalaisen osapuolen tulee liittää Manilasta, Suomen konsulaatista saatu LCM todistus sekä mahdolliset todistukset avioerosta tai edellisen puolison kuolemasta. Tämän lisäksi hakemusta jätettäessä LCR toimistoon tulee mukaan ottaa voimassa oleva passi ja kopio passista. 18-25 vuotiaiden tulee liittää hakemukseen mukaan vanhempien kirjallinen lupa (18-21v) tai vanhemmilta saadut kirjalliset ohjeet avioliittoa varten (22-25v).

Application for marriage license hakemukseen liitetään mukaan myös todistus osallistumisesta avioliittoon valmistavaan kurssiin sekä perhesuunnitteluseminaariin. Kursseille ja seminaariin pääsee vihkimispaikkakunnan viranomaisen kautta.

Application for marriage license hakemukseen filippiiniläisen morsiamen tulee liittää mukaan syntymätodistus, jonka hän saa National Statistics Office nimisestä toimistosta ja esteettömyystodistus eli CENOMAR, jonka hän saa Department of Foreign Affairs nimisestä toimistosta.

Niin ikään filippiniläisen osapuolen ollessa 18-25 vuotias, tulee hänen liittää mukaan myös vanhempien kirjallinen lupa (18-21v) tai vanhemmilta saadut ohjeet avioliittoa varten (22-25). Filippiniläisen osapuolen tulee vahvistaa nämä notaarilla.

Filippiniläiseltä osapuolelta vaaditaan hakemukseen lisäksi kahden todistajan, jotka eivät saa olla sukulaisia, notaarilla vahvistettu kirjallinen lausunto siitä, ettei luvanhakija ole naimisissa.

Näiden lisäksi filippiiniläisen osapuolen tulee myös olla osallistunut aviolitto- ja perhesuunnittelukurssille/seminaariin, joista saadut todistukset liitetään mukaan hakemukseen.

Hakemusta jätettäessä LCR toimistoon filippiiniläisellä osapuolella tulee olla mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus tai passi ja näistä kopio.

Avioliittoluvan saaminen vie 10 päivää. Avioliittolupa on voimassa kaikkialla Filippiinien alueella 120 päivää antopäivästä lukien.

Tuomari, pappishenkilö tai muu valtion valtuuttama virkamies voi toimittaa vihkimisen. On hyvä huomioida, että kirkollisvihkimiseen eri kirkkokunnilla on omia ohjeita ja vaatimuksiaan. Tarkista kirkollisvihkimistä varten kirkkokunnan omat ohjeet kirkkokunnalta.

Vihkimisen jälkeen puolisot saavat avioliittotodistuksen. Avioliittotodistus ja avioliitto on voimassa sellaisenaan vain Filippiineillä. Jotta Filippiineillä solmittu avioliitto voidaan rekisteröidä ja saattaa siis voimaan myös Suomessa tulee avioliittotodistus legalisoida eli vahvistaa. Koska saatu avioliittotodistus on filippiiniläinen asiakirja, vahvistetaan se viemällä todistus ensin vahvistettavaksi Filippiinien ulkoministeriöön (Department of Foreign Affairs, DFA). Tämän jälkeen avioliittotodistus viedään vahvistettavaksi Manilassa sijaitsevaan Norjan suurlähetystön yhteydessä olevaan Suomen konsulitoimipisteeseen.

Kun avioliittotodistus on vahvistettu, voidaan avioliitto saattaa voimaan suomalaisen osapuolen kotikunnan maistraatissa. Mikäli suomalainen osapuoli asuu vakituisesti Filippiineillä, saatetaan avioliitto voimaan sen kunnan maistraatissa, joka on viimeksi ollut suomalaisen osapuolen kotikunta Suomessa.

Jos puolisot aikovat asua vakituisesti Suomessa, voi Filippiiniläinen morsian hakea avioliittotodistuksen vahvistamisen jälkeen oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Oleskelulupaa haetaan Manilassa sijaitsevasta Norjan suurlähetystön yhteydessä olevasta Suomen konsulitoimipisteestä. Oleskelulupahakemuksen käsittelee Mashanmuuttovirasto. Lue täältä lisää oleskeluluvan hakemisesta.

Avioliiton solmiminen Filippiineillä vaatii jonkin verran järjestelyjä ja organisointikykyjä. Jos prosessi tuntuu monimutkaiselta, voit palkata Filippiineillä avuksesi juristin tai erityisen kansainvälisen avioliiton somimiseen eriloistuneen konsultin.

Kansainväliset avioliitot ovat hyvin yleisiä Filippiineillä ja tästä syystä kansainvälisten avioliittojen ympärille on kehittynyt konsulttiliiketoiminta. Ammattitaitoinen konsultti avustaa asioiden hoitamisessa ja järjestää tarvittaessa kuljetukset ja ajanvaraukset. Konsulttien hinnat vaihtelevat noin 100 eurosta ylöspäin riippuen palvelupaketista ja palvelun sisällöstä.

Monet suomalaiset miehet ovat kyllä selviytyneet avioliiton solmimisesta Filippiineillä täysin omin avuin. Joten konsulttipalveluiden käyttöä kannattaa harkita vain siinä tapauksessa, jos tuntuu etteivät omat voimavarat riitä prosessin läpiviemiseen.

Tämä kirjoitus perustuu 17.5.2016 voimassa olleisiin ohjeisiin ja vaatimuksiin. Tarkista yksityiskohtaiset ja ajanmukaiset ohjeet ja vaatimukset Suomen Manilassa sijaitsevasta konsulastista, LCR toimistosta ja vihkimisen toimittajalta.

 

Täällä tutustut rakkautta ja parisuhdetta etsiviin filippiiniläisiin naisiin

Filippiiniläiset naiset arvostavat rakkautta ja parisuhdetta. Voit tutustua rakkautta etsiviin filippiiniläisiin naisiin anonyymisti ja turvallisesti FilipinoCupid sekä AsianDating sivustoilla, joista löytyy molemmista paljon myös jo Suomessa asuvia ja erityisesti suomalaista miestä etsiviä filippiiniläisiä naisia. Näin sinun ei välttämättä tarvitse edes matkustaa Filippiineille saadaksesi perinteisiä perhearvoja kunnioittavan filippiiniläisen vaimon.

Perinteisiä perhearvoja kunnioittavia filippiiniläisiä naisia voit tavata myös yhteistyökumppanimme kanssa yhdessä ylläpidetyllä kansainvälistä rakkautta etsiville suunnatulla www.foreigndatingforum.com sivustolla.

 

Voit liittyä jäseneksi myös muihin hyvämaineisiin deittiyhteisöihin. Katso tästä linkistä luotettavat ja hyvämaineiset kansainväliset deittisivustot.