Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Oleskelulupa Suomeen

Lisätty 26.01.2016

Oleskelulupahakemus

Oleskelulupahakemus jätetään ulkomailla Suomen edustustoon tai Suomessa paikallispoliisille. Oleskelulupaa tulisi ensisijaisesti hakea henkilön  lähtömaassa Suomen asioita hoitavasta edustustosta.

Joissain Suomen kaupunkien poliisilaitoksissa ulkomaalaisten lupa-asiat on keskitetty ulkomaalaisyksikölle. Näin on esimerkiksi Helsingissä ja Turussa. Tämän kirjoituksen loppuun on sijoitettu linkki maahanmuuttovirastolle, josta löytyvät oleskelulupahakemukset ja linkki poliisille, josta löytyvät paikalliset poliisilaitokset.

 

Oleskelulupalomake

Oleskelulupalomake on täytettävä ja tarvittavat lisäselvitykset hankittava etukäteen ennen hakemuksen jättämistä. Yksityiskohtaisempia ohjeita olelskelulupahakemuksen jättämiseen on selostettu tämän sivuston Asumaan Suomeen osion Ulkomaalainen Suomeen kappaleessa.

On hyvä muistaa, että hakijan on jätettävä oleskelulupahakemus henkilökohtaisesti ja oleskelulupahakemuksen käsittely maksaa muutaman sata euroa. Ajantasaisen hinnaston löydät täältä

Viranomaiset haluaisivat, että oleskelulupaa haettaisiin ensisijaisesti lähtömaassa Suomen asioita hoitavasta edustustosta. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä. Jos henkilö on tullut suomeen jo aikaisemmin esimerkiksi turistina, voi hän jättää oleskelulupahakemuksen Suomessa. Kun hakemus on jätetty, voi hän oleskella Suomessa laillisesti siihen asti, kunnes hakemus on käsitelty ja ratkaistu.

Oleskelulupahakemukset löytyvät maahanmuuttoviraston kotisivuilta. Menet seuraavasta linkistä lomakkeisiin.

Lue lisää oleskeluluvasta tältä sivustolta Asumaan Suomeen osion Ulkomaalainen Suomeen kappaleesta! Ulkomaalainen Suomeen kappaleessa on esitetty tärkeitä huomioita oleskelulupahakemuksen jättämiseen.

Hyödyllisiä linkkejä:

Suomen edustustot maittain

Maahanmuuttovirasto

Paikallinen poliisilaitos

 

Haluatko tavata vakavaan parisuhteeseen suomalaisen miehen kanssa haluavia ulkomaalaisia naisia turvallisesti ja luotettavasti?

Siirry tästä linkistä katsomaan kaikki Asumaan Suomeen sivuston suosittelemat turvalliset ja luotettavat kansainväliset deittisivustot.

Tai valitse itsellesi soveltuva deittiyhteisö klikkaamalla alla olevia kuvia ja linkkejä.